Berichten

Berichten uit oktober, 2012 weergeven

Laatste bericht?!?

Afbeelding
Mijn laatste bericht van deze maand...
Hahahaha ;-D
Ondertussen mijn 298ste bericht van mijn lekkerbekkenblogje. Wat postte ik al veel! Waarschijnlijk de laatste tijd in 'over-drive' aan het gaan...  Ik kom dichterbij die magische 40, alhoewel ik dat zelf niet goed kan vatten. Het leven gaat volgens mij te snel ;-)Maar ik geniet en ook vooral vandaag;  want ik ben jarig!
Juist 38 jaar geleden kwam ik op dit uur in deze wijde wereld!Omdat ik dit en vele berichten op voorhand plan, kan ik de timing zo goed vooraf zetten ;-)


Santé!

Een groentje!

Afbeelding
Mijn favoriete knuffel om te haken is deze giraf!


Je vindt het patroon bij haar.


Ik verwerk meestal bij zo'n giraf restjes 'kleur-katoen'  ;-).

Speculaascake #2

Afbeelding
In de kast stond de mix voor een speculaascake. Nu ik even de tijd had, bakte ik er eentje ;-) En ook al geproefd! Heerlijk als die nog niet helemaal afgekoeld is! Je hebt enkel nog 2 eieren en 100gr boter nodig bij de mix!Tip! 
Bij het mengen met de kloppers van de mixer,
maakte ik de stukjes speculaas stuk...
De volgende keer ga ik het deeg mengen met een goeie menglepel!

Enveloppen eten?!?

Afbeelding
In de diepvries bevond zich een pakje bladerdeeg velletjes, zo'n 10 op mekaar! Bij nader inzien wat onhandig, want je moet ze alle 10 in één keer ontdooien...

Ik maakte er enveloppen van, deed er eerst een mengsel van hesp en gemalen kaas in; bestrooide die wat met pizza kruiden en dan in de oven!

Het leek wel een croque monsieur, maar dan van bladerdeeg. 

Smakelijk :-P

En ik haak verder...

Afbeelding
Nog een Koosje gehaakt! Ik ben ondertussen al lang de tel kwijt! Ik kom niet toe met 1 bolletje katoen, vandaar de combinatie met andere kleuren...  En bij gebrek aan hetzelfde kleur katoen! Ook dit exemplaar gaat naar Be Jolie!

VW zakdoekdoos hoes (recept 16)

Afbeelding
Toen ik eergisteren op Karamblas het stofje zag,  moest en zou ik er een stuk van hebben! -- verduidelijking: we hebben enkele VW'tjes staan, helaas geen busje, vandaar de liefde voor -- En zo geschiede.... Gisterenmorgen de naaimachine bovengehaald en  voor in de auto een zakdoekdoos-hoes gemaakt,  met uitleg van Sanne en Riet hun boek! En ja ; ik weet het...  Het stofje staat soms op zijn kop, maar ach... Zijn ze niet schattig, die VW- busjes?!?
Ik maakte het direct in 2-voud, nog eentje voor op de jongste zijn kamer ;-)

Nummerke 3!

Afbeelding
Bij Grietjekarrewietje weer een petit- four'ke, dus bij mij ook!


Deze petit-fours is er één met  munt kwark en een biscuit bodem en  fijne kruimel kandijstukjes...

We hebben er nu al 3...

Speculaas Tiramisu!

Afbeelding
Ik had al een tijdje een potje mascarpone staan... Maar de tijd van onhoudbaar- zijn kwam dichterbij!
Dus zocht ik wat op en vond de gebruikelijke recepten van tiramisu. Ik had dat nog nooit gemaakt, wel al geproefd bij mij ma,  want die kan dat héél goed maken! Ik nu ook ;-)


Even proeven, deze middag, met een geurend kopje koffie erbij... Zalig genieten; voor ik weer voor de klas moest staan
Ik vond het receptHIER. Maar verving de speculoos door de lange vingers,  beter gekend als boudoir'kes!
En ik won nog deze mooie foto kaart ;-)
van HAAR, Merci Ria!!!

Hatsjoem ... (recept 16)

Afbeelding
Voorlopig hebben we de zakdoeken hier niet in overvloed nodig!  Maar wat niet is; kan komen.... Ik maakte met een patroon uit hun boek mijn eerste zakdoekdoos! Je kan die ook omkeren.
Ik deed de kleurrijke hoes vandaag mee naar mijn klas.

Voor baby M.

Afbeelding
Begin deze week ging deze knuffel richting baby M.
Dit Koosje past bij deze giraf die de mama toevallig kocht bij Be Jolie. Ik naaide er de letter M. op, 
Want de volledige naam was wat te lang voor het kleine buikje van deze lieverd!
Ik vond maandag dit pakje in de brievenbus,  een give away die eerder bij HAAR won. Dank je wel Evy!!!

100 gescoord!

Afbeelding
Vorige week scoorde mijn dochter het 100ste doel in de basketkorf... Met als gevolg dat de mama bij de gelukkigen is om 'taart' te bakken! Ik bakte een rijsttaartje en kleine cakejes, waarvan ik één soort mengde met chocolade druppels. Ze versierde de ene helft met de kleuren van het TEAM geel/ blauw! Ze vielen goed in de smaak, want ik heb niks meer mee naar huis. Ook deze week wonnen ze weer.RECEPT cakejes Meng 125 gr boter met 125 gr zelfrijzende bloem en 125gr witte suiker. Doe er ook 2 eieren bij en een pakje vanillesuiker! Alles samen mengen tot een goed deeg en tussendoor 2 à 3 eetlepels "melk" ;-) erbij voegen! Verwarm de oven op 180°C en bakken maar! (het recept is er eentje van de solo site, cupcakes naar een recept van Nigella Lawson.)
En nu ga ik de stemmen tellen. "Daar gaat mijn weekend".  --- er zijn hier gemeenteraadsverkiezingen en we moesten nog stemmen met het rode potlood; vandaar!

Eentje met botercrème...

Afbeelding
Mijn tweede petit four'ke in de lange reeks van Grietjekarrewietje.


Het is er eentje van pistache, gevuld met botercrème!
Ik was alleen niet echt tevreden over het bloempje;  dus haakte ik een eigen versie... Het schijnt dat ze 20 weken lang een patroon op haar blog zet!

Met een grote bloem...

Afbeelding
Begin deze week kreeg ik het verzoek om een muts te haken; voor L. Eén die zou passen bij haar donkerblauwe jas. En nog te combineren met andere jassen... Ik haalde woensdag de wol  (lees KATIA; Alaska) in het beige en donkerblauw. Nam mijn naald 5 ter hand en begon eraan.


De muts haakte ik met stokjes en onderaan kwam een boordje met vasten.

Als blikvanger op de muts m(h)aakte ik een grote bloem!

De sjaal is zo'n 120cm lang en 12tal cm breed.  Ik combineerde het beige met enkele rijen donkerblauw ertussen,  zodat de twee samen passen ;-)
Ik vermoed dat ik haar mama heb aangezet tot haken. Van een 'virus' gesproken...

Haken of naaien?!?

Afbeelding
Waar ben ik mee bezig?
Een Koosje dat nog moet afgewerkt worden,  wachtend op de baby die weldra geboren zal zijn... Aangezien de naam van de baby op de buik moet komen, ligt alles onafgewerkt klaar...


En dan een groene giraf die ik tussen de steken van een muts (voor L.) aan het haken ben! Ik weet dus nog wat te doen ;-)
Ik kocht vorige week ook het boek 'Zo geknipt' Er staan prachtige tassen in, en ook die kussens vind ik de max. Naaien wil ik ook wat verder uitproberen.

Klik HIER voor meer info.

Petit - four'ke

Afbeelding
Waar vind ik de tijd;
om al die leuke dingen te maken?!?

Ik wil nog een rok naaien voor mezelf; ik moet nog knuffels haken en  ik wil graag zo'n cupcake - schotel, die uiteindelijk gevuld wordt met lekkers ;-)
Tussendoor brood en gebakjes bakken en fulltime voor de klas staan....

Bij haar zie je een patroon van een petit four'ke,  ik zocht het katoen bij mekaar en  begon haar eerste patroontje te haken! Dit is mijn resultaat
Ik haak, in de mate van het mogelijke, elke vrijdag dus eentje,  tot de schaal goed gevuld is!
Ik won ook nog eens iets... bij haar MERCI SOFIE!!!!

Kerst Swap +

Afbeelding
Ik doe mee aan de Kerst swap plus vanhaar en haar!!! En dit voor de eerste keer... Ik ben benieuwd voor wie ik iets zal mogen maken!  Als extra maakt elk iets voor een kind,  een heel leuk inititatief, vind ik zelf!!!! 
Wil je ook meedoen;  Klik dan op volgende link voor meer info Kerstswap+
AANPASSING mailadres kerstswapplus@hotmail.com Wordt vervolgd!!!!

Nieuwe muts

Afbeelding
Voor de kids haakte ik vorig jaar een muts, voor haar een uilenmuts,  voor hem een stoere jongensmuts. Maar nu wilde de oudste een nieuwe uilenmuts;  met groene tinten deze keer!


Ik kocht enkele weken geleden Scheepjes ROMA acryl.


In de kleuren fel groen, zwart en donker grijs! De muts kreeg aan de zijkanten gevlochten linten...
Ze zal het lekker warm hebben,  deze winter ;-)

Appeltjes

Afbeelding
Gisteren waren we een dagje extra thuis  en wilde ik nog wat naaien!  Het werd een laken met een appelboom erop!  (de afmeting is zo'n 200cm op 180cm) Natuurlijk hangen er appels in die boom, zowel rode als groene... Het is wat moeilijk te zien, maar ik naaide rond iedere getekende appel  en op de vorm van de boom een lijn in hetzelfde kleur!
Het is de bedoeling dat het laken wordt opgehangen... Vandaag nam ik het mee naar de klas en  konden de peuters door de gaten gooien met zachte ballen! LEUK ;-)

Dag giraf! Merci Moos!

Afbeelding
Na Koosje haakte ik deze giraf voor BE JOLIE! Het werd er weer eentje met de blauw- grijze tinten.
Ik won ook weer een leuke give away  en kreeg die vandaag in de brievenbus!!!
DANK JE WEL Monique!!!!