vrijdag 25 mei 2012

Broodkrans met rozijnen

Ik had geen brood in huis, bakte eerder deze week al pannenkoeken.
Ik keek mijn recepten na en vond deze op een fiche van AVEVE.
Meng 250gr bloem met pitten (je kan ook variëren met andere soorten bloem)
          250gr Frans krokant
          11gr droge gist
          300ml water
          15 gr boter
          10 gr zout.
Ik deed dat in mijn broodbakmachine en liet het zo'n 20 minuten mengen.
Laat het deeg op een bakplaat 30 minuten rijzen, onder handdoek.
Verdeel het stuk in 2 gelijke stukken, duw het plat, meng het ene met rozijnen en het andere met gehakte hazelnoten (dat laatste deed ik niet want ik had die niet in huis).
Rol tot een lange slang van wel 60 cm en 'vlecht' die 2 strengen in mekaar.
Laat de vlecht (of krans, als je de 2 uiteinden aan mekaar laat komen) nog 30 minuten rijzen (dek af).
Verwarm de oven op 200°C.
Bak het brood 30 minuten op 200°C.

Heerlijk bij een fris slaatje!

5 opmerkingen:

  1. Mmmm, ik krijg hier plots honger ;-) Dat ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammieeeeeeeeeeee! Dat ziet er heerlijk uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thank you for participating in Show Your Stuff Blog Hop, You are invited to come back:
    http://juliejewels1.blogspot.com/2012/05/show-your-stuff-26.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er lekker uit,
    ik bak altijd zelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je leuke reactie!!
Je reactie moet ik eerst 'modereren', goedkeuren op mijn blog. Je zal je reactie dus niet direct zien verschijnen, dat komt in orde zodra ik online ben!