Berichten

Berichten uit september, 2010 weergeven

Klaaskoeken

NODIG:
150ml lauw water - 1 blokje verse gist (42gr) - 1/2kg bloem - 75gr boter in kleine blokjes - 60gr witte suiker - snuifje zout - 2 eieren + eventueel rozijnen, suikerkorreltjes of chocolade druppels

Meng alles met deegmixer of in de broodbakmachine 20 à 25 minuten laten rijzen rollen en vormpjes maken 40 minuten laten rijzen op bakplaat en dan 15 minuten op 170°C

Bananencake

Overrijpe bananen... ik laat me elke keer 'vangen' aan de drang om bananen te kopen, die dan blijven liggen en niet meer om zomaar op te eten zijn....Ik zocht op het net en vond dit heerlijke recept en met ingrediënten die ik ook thuis voor handen heb!!!
Het deeg smaakte al lekker, nu nog wachten op het bekken en deze namiddag proeven met een heerlijk kopje koffie!!!!!
Ingrediënten voor 6 personen120 g boter - 150 g griessuiker - 10 g vanillesuiker - 2 eieren - 3 bananen - 200 g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 1 dl melkVoorbereidingVerwarm een oven voor op 180°C.BereidingswijzeMeng de boter, griessuiker en vanillesuiker met een elektrische klopper. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork en voeg bij het beslag. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Voeg 1 dl lauwe melk toe en meng goed. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Smeer een cakevorm (10,…