donderdag 22 juli 2010

Stokbrood


Ik kocht een zak Frans krokant bij AVEVE en wilde dat natuurlijk eens uitproberen. De bereiding vond ik ook op hun site.


Meng alle ingrediënten voor het deeg. Zorg ervoor dat gist en zout niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. Kneed met een kneedmachine, een broodmachine of met de hand tot het deeg de warmte van de handen heeft.

Bedek met een vel huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat met de handen en kneed nogmaals 1 à 2 minuten.

Maak het deeg bolvormig. Bedek opnieuw met folie en laat 20 à 30 minuten rijzen.

Verdeel het deeg in 4 stukken van ongeveer 200 g en maak ze bolvormig. Laat 10 minuten rusten.

Druk de bolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze lang met de handen. Als het rollen stroef gaat, laat de strengen dan even rusten en ga nadien verder. Rol tot de deegstrengen 30 cm lang zijn of zo lang als de stokbroodplaten. Leg ze op een ingevette stokbroodplaat of bakplaat.

Bedek opnieuw met folie en laat 45 à 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwijder de folie na 20 à 30 minuten rijzen.

Laat het deeg enkele minuten onbedekt zodat het een klein beetje uitdroogt. Maak enkele schuine insnijdingen in het deeg met een scherp mes.

Bedek opnieuw met folie en laat nog 20 à 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.


Bak de stokbroodjes 25 minuten op 200 °C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je fijne reactie!